Lees hier of op 27vakantiedagen.nl over schoonheid van Zakynthos

Home ยป Lees hier of op 27vakantiedagen.nl over schoonheid van Zakynthos

Zakynthos, ook bekend als Zante, is een eiland in de Ionische Zee, vlakbij Griekenland. Het is een van de meest populaire eilanden van Griekenland, bekend om zijn mooie stranden en kristalheldere zee. Het eiland is een paradijs voor zonaanbidders, maar ook voor liefhebbers van cultuur, historie en natuur. Zakynthos is een prachtig eiland en heeft veel te bieden aan toeristen. Of je nu op zoek bent naar mooie stranden, interessante bezienswaardigheden, of naar een rustige plek om te genieten van de natuur, Zakynthos is de perfecte bestemming. Als je eenmaal op Zakynthos bent, zul je versteld staan van de schoonheid van het eiland. Lees op hier of op Zakynthos Griekenland meer over de schoonheid van Zakynthos.

De bezienswaardigheden

Zakynthos heeft veel te bieden aan toeristen. Er zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Venetiaanse Kastro, dat gebouwd is in de 16e eeuw door de Venetianen. Het is een mooie vesting met veel interessante gebouwen. De Oude Bazaar is een andere beroemde attractie, waar je allerlei leuke souvenirs, kleding en kunst kunt kopen. De stranden zijn een van de grootste trekpleisters van Zakynthos, met hun witte zand en heldere wateren. De meest populaire stranden zijn Navagio Beach, dat bekend staat om het ‘schipswrak’ strand, Gerakas Beach, dat is omringd door kliffen en Xigia Beach, dat bekend staat om de warmwaterbronnen. 

De natuur

Zakynthos heeft ook een rijke natuur. De meest bekende bezienswaardigheid is het National Marine Park, dat is opgericht om de Caretta Caretta schildpadden te beschermen. Hier kun je deze bijzondere dieren in het wild zien. Je kunt ook de grotten van Keri bezoeken, die prachtig worden verlicht door de ondergaande zon. De Blue Caves, gelegen aan de kust, zijn ook een interessante plek om te bezoeken. Er zijn vele kustpaden om te wandelen, waar je een mooi uitzicht hebt op de zee. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht en de frisse zeebries.