WC doorspoelen kost hoeveel liter water?

Home ยป WC doorspoelen kost hoeveel liter water?

Besparen op je water verbruik is een mogelijkheid om de kosten wat te drukken alleen zal je dan wel eens moeten verdiepen in hoeveel liter je verbruikt met bijvoorbeeld douchen en hoeveel liter water kost het om de wc door te spoelen?

Een wc verbruik namelijk gemiddeld 10 liter water per spoelbeurt! Ondanks dat 1000 liter 1,35 kost lijkt het niet veel maar op je dagelijkse verbruik kan je toch flink besparen. Een wc kan je bijvoorbeeld met een spaarknop minder laten verbruiken, deze spaarknop zorgt ervoor dat je de helft minder water nodig bent waardoor je dus al flink wat water bespaard.

Mogelijkheden tot het besparen op waterverbruik

Zoals hierboven al beschreven kan je op je wc een spaarknop laten plaatsen die ervoor zorgt dat de helft minder water verbruikt wordt. Daarnaast kan je tegenwoordig veel machines kopen die een spaarfunctie hebben zoals wasmachines of vaatwasmachines. Ook op de kranen in de keuken en of de douche kan je bespaar koppen zetten, deze zorgen er dan voor dat er een minder grote hoeveelheid water in een keer door kan stromen.

Ook kan je zelf zorgen dat je bespaard door de kraan niet door te laten stromen tijdens het afwassen en je douche beurten korter te maken. Wanneer je een tuin hebt kan je eens verdiepen in het gebruik van grondwater om de tuin te besproeien. Een grote tuin verbruikt namelijk veel liter water en als je deze met grondwater kan besproeien scheelt dat veel in het water verbruik. Niet alleen kan je hier de tuin water mee geven maar ook kan je er een zwembadje mee vullen en in een gemiddeld opzet zwembadje gaat ook veel liter. Een nadeel van grondwater is dat het vaak nog erg koud is en daardoor heeft het even tijd nodig om op te warmen.