Gietvloer laten leggen waar op letten

Home ┬╗ Gietvloer laten leggen waar op letten

Omdat een gietvloer vaak niet een van de goedkoopste opties is bij het kiezen van een nieuwe vloer is het van belang dat je goed op de hoogte bent van de voor en nadelen van een gietvloer. Daarnaast zijn er ook een aantal punten waar jij rekening mee dient te houden wanneer je aan het rond kijken bent naar een nieuwe vloer en je oog gevallen is op een nieuwe gietvloer.

Voordelen van een gietvloer

  • Onderhoudsarm

Een gietvloer is onderhoudsarm, dit betekend dat je niet zoals bij een houtenvloer een onderhoudsbeurt moet ( laten ) uitvoeren een keer in de zoveel tijd.

  • Gemakkelijk te reinigen en schoner

Deze vloer is naadloos en dat betekend dat het erg makkelijk is om te reinigen maar ook dat er dus geen rommel tussen de naden kan gaan zitten. Ook vocht kan niet in de vloer trekken omdat er geen mogelijkheid is om onder of tussen de vloer te komen.

  • Slijtvaster dan een reguliere vloer

Veel vloeren zijn van dergelijke kwaliteit dat ze snel slijten, een gietvloer daarin tegen is slijtvast en kan dus jaren mee gaan.

Nadelen van een gietvloer

Ondanks dat er veel voordelen zijn aan een gietvloer zijn er ook nadelen die je in het oog moet houden.

  • Beschadigingen

Ondanks dat deze vloer jaren mee kan gaan en dus niet zomaar slijt kan het wel degelijk beschadigen. Er kunnen krassen ontstaan op jou mooie strakke vloer en wanneer je hier dus niet zorgvuldig mee bent kan je door de jaren heen een behoorlijke verzameling krassen krijgen.

  • Duurder in aanschaf

Het is dan wel een aanschaf voor langere termijn maar toch zijn de kosten voor het aanleggen van een dergelijke vloer prijziger dan een goedkope parketvloer.

Waar op letten?

Wanneer je de keuze moet gaan maken is het dus van belang om te kijken naar de voor en nadelen van een gegoten vloer. Omdat er erg veel keuze is en de term word gebruikt als verzamelnaam moet je dus goed onderzoeken welk type vloer het beste bij jou past. Daarnaast zal je moeten ( laten ) kijken of het ├╝berhaupt mogelijk is om op jou bestaande vloer of ondergrond een gietvloer aan te laten leggen.