Diertjes in de tuin

Home » Diertjes in de tuin

In het wild zijn veel diertjes en afhankelijk van de plek waar je woont zal je vast al veel diertjes in en rondom je tuin gezien hebben zoals de egel, eekhoorn, konijntjes en vogeltjes. Deze diertjes komen voornamelijk voor in de wat bosrijkere gebieden maar ook in de stad kan je enkele van deze diertjes treffen. Voor de liefhebbers natuur is het fantastisch om deze dieren in de tuin te hebben en je kan dan ook ervoor zorgen dat ze hun vaste plek vinden in de tuin.

Door egelhuisjes te plaatsen en egelvoer neer te leggen kan je behoorlijk wat egels in de tuin trekken. Een egelhuisje zorgt ervoor dat deze diertjes een overnachtingsplekje hebben en het voer zorgt dat ze niet verder hoeven te zoeken dan jou tuin en deze dieren zullen dus ook bij jou in de tuin blijven.

Hetzelfde geldt voor de eekhoorntjes en vogeltjes. Je kan verschillende voerplekken maken doormiddel van voerhuisjes en vetbolletjes. Ook overnachtingsplekjes zijn eenvoudig te realiseren en je hebt dan op die manier allerlei leuke diertjes in je tuin.

Voor konijntjes is het een ander verhaal, deze diertjes wonen namelijk in de holletjes die ze zelf graven en hier zal je dus geen vaste stand plek voor kunnen creëren. Desalniettemin zijn ook deze diertjes hartstikke leuk om in de tuin te treffen.

Je kan eenvoudig zelf huisjes bouwen voor de diertjes die wel in deze overnachten. Een vogelhuisje is zelfs heel erg makkelijk om in elkaar te zetten en ook egelhuisjes zijn niet heel erg moeilijk om in elkaar te zetten. Voor de mensen die zich liever niet branden aan deze klus kan je er ook voor kiezen om dergelijke dierenhuisjes gewoon online te kopen of bij een winkel. Let er wel op bij vogelhuisjes dat je weet welke vogels je aantrekt. Een grotere vogel zal namelijk geen intrede kunnen maken in een huisje die gemaakt is voor een koolmeesje.