Beter in slaap komen met een witteruismachine

Home ยป Beter in slaap komen met een witteruismachine

Veel mensen hebben last van in slaap komen en door slapen wanneer ze eenmaal in slaap zijn. Er kunnen echter veel oorzaken zijn van de slaapproblemen zo kan het voorkomen dat je slaapproblemen hebt door stress, door een verkeerd en/of wisselend ritme maar ook doordat je veel last hebt van omgevingsgeluiden. Omgevingsgeluiden zijn helaas niet altijd controleerbaar want als je langs een wat drukkere straat woont kan je deze simpelweg niet verwijderen. Gelukkig is er wel een optie die je in de hand kan nemen wanneer je last hebt van omgevingsgeluiden wanneer je probeert te slapen en dat is het in huis nemen van een witteruismachine.

Een witteruistmachine is een machine die geluiden produceert, deze geluiden kunnen van alles zijn maar zijn vaak terugkerende geluiden. Hetgeen wat de machine produceert zorgt ervoor dat jij geen last meer hebt van de geluiden om je heen omdat de focus daar niet meer op ligt. Je hoort dus tijdens het in slapen vallen alleen nog maar de geluiden van de machine en niet meer van jou omgeving.

Deze machine kan je vaak instellen op een bepaalde tijd, zo kan het zijn dat jij een half uurtje nodig hebt om in slaap te komen maar kan het ook zijn dat je hier een uurtje voor uit wil trekken omdat je snel weer wakker word wanneer je net in slaap bent gevallen. Het is dus wel essentieel dat je deze op de juiste tijd instelt maar dit is een kwestie van uitproberen.

Omdat niet iedereen hetzelfde reageert op bepaalde geluiden is het vaak in te stellen welk geluid jij wil gaan gebruiken. Ook hierbij geldt weer dat je het beste even kan proberen welke geluiden het beste bij jou passen zodat je geen last hebt van je eigen geluiden.