Engels leren? Dit moet je weten over de taal

Home » Engels leren? Dit moet je weten over de taal

Engels is de officiële taal van meer dan 57 landen en wordt beschouwd als de lingua franca voor internationale communicatie. Het is naar schatting ook de meest gesproken taal ter wereld, 1,5 miljard mensen spreken het als hun eerste of tweede taal.

De oorsprong van de taal

De oorsprong van het Engels gaat terug tot ongeveer 500 na Christus, toen stammen uit Noord-Duitsland en Denemarken zich in Engeland begonnen te vestigen en een dialect met zich meebrachten dat Oudengels heette. Door de eeuwen heen evolueerde dit tot wat we tegenwoordig kennen als Modern Engels, na invloeden te hebben overgenomen uit het Latijn, Grieks, Frans en andere talen.

Wil jij Engels leren?

Er zijn tal van redenen waarom iemand online Engels zou willen leren; of het nu om zakelijke of persoonlijke redenen is, zoals het vergroten van de inzetbaarheid of het uitbreiden van sociale kringen. Het volgen van een online Engelse cursus (zie bv. de cursus van Buddywise.nl) is een ideale manier om kennis op te doen in het comfort van uw eigen huis op elk moment dat het jou uitkomt. Niet alleen dat, maar er is een schat aan bronnen beschikbaar, wat betekent dat je elk type Engels kunt studeren dat het beste bij je leerstijl past – of het nu Brits, Amerikaans of zelfs Australisch is!

Online tutorials van ervaren docenten geven praktisch advies over grammaticaregels en gebruik, terwijl interactieve activiteiten leerlingen helpen hun kennis in verschillende contexten toe te passen. Podcasts zoals “English Magazine” zijn ook geweldig om de bouwstenen van woordenschat op te frissen en tegelijkertijd ook bekend te raken met onderwerpen uit de populaire cultuur!

De beste methode blijft…

Uiteindelijk blijft conversatie in het echte leven echter het beste hulpmiddel voor het aanscherpen van conversatie vaardigheid. Daarom bieden sommige cursussen virtuele klaslokalen aan waar studenten live in contact kunnen komen met instructeurs en andere klasgenoten.

Wil je toch liever een andere taal leren? Bekijk dan eens het overzicht met alle taalcursussen van www.buddywise.nl!