1. Intro

Amsterdam is een stad van grachten, cultuur en contrasten. Hoewel Nederlanders de reputatie hebben erg praktisch te zijn, staan ze ook bekend om hun liefde voor alles wat mooi en exotisch is. Ze ervaren deze paradox momenteel in de vorm van een toestroom van buitenlanders die de cultuur en architectuur willen ervaren die Amsterdam tot de populairste bestemming in Europa hebben gemaakt voor buitenlandse bezoekers. Als je een paar dagen in Amsterdam verblijft en je wilt iets leuks doen buiten het stadscentrum, dan hebben we een lijst gemaakt met dingen die je kunt doen tijdens je bezoek. We hopen dat u onze lijst ook nuttig zult vinden!

2. Dingen om te doen als je een dagje in Amsterdam bent

Sommige mensen hebben de luxe om een bezienswaardigheid te kiezen, zoals het Louvre of de St. Paul’s Cathedral. Voor veel mensen bestaat zo’n luxe niet; ze zitten vast met een vergaderruimte of een hotelkamer die niet bijzonder interessant is. Als u zich in deze situatie bevindt, kan het nuttig zijn om even de tijd te nemen en na te denken over wat u interesseert en welke zaken belangrijk voor u zijn. Je weet het misschien niet op dit moment, maar je zou iets geweldigs kunnen missen omdat je geen tijd had om uit te gaan en iets nieuws te ervaren (of omdat het iets te duur was). Ik heb het geluk gehad om nogal wat te reizen voor werk en om persoonlijke redenen, dus ik heb mijn favoriete plekken over de hele wereld. Ik hou ook heel veel van Amsterdam, maar als ik denk aan waar ik heen wil of wat ik de volgende keer wil bezoeken, denk ik er altijd aan hoe cool het zou zijn als er een aantal andere plaatsen zoals Amsterdam waren waar ik dit spul zou kunnen ontdekken (en misschien ontmoet zelfs enkele medereizigers). Een idee dat vaak naar voren komt, is het krijgen van een zakelijk account bij hostels (bijvoorbeeld Hostelworld) – waarmee ik hoogwaardige hotels kan boeken zonder dat ik me zorgen hoef te maken over het boeken van een hele week van tevoren. Een ander idee is om te kijken naar het huren van fietsen – een manier waarop mensen zich door steden kunnen verplaatsen (en omdat ze vrij comfortabel kunnen worden gebruikt, hoeven ze niet ver vooruit te worden geboekt). Maar dit vereist een koppeling met een e-bike-verhuurbedrijf zoals Mobike of Ofo (die beide manieren van vervoer aanbieden), die over het algemeen meer tijd vergen dan alleen het kopen van uw eigen e-bike (die gemakkelijk online kan worden gekocht). Een ander idee is om musea te bezoeken, wat je een nieuw perspectief op dingen kan geven. Of ga eens naar Den Haag, waar veel van de grote internationale organisaties en regeringen zijn gevestigd. Of beter nog: breng de dag door met het verkennen van Nederlandse architectuur of kunst in een van de vele galerijen langs de grachten in Amsterdam, net als zo: Je zou ook op de fiets door Amsterdam zelf kunnen reizen; als je dat nog niet hebt gedaan, heeft de stad een aantal geweldige fietsroutes, zelfs als je niet iets specifieks in gedachten hebt: Als je meer ideeën nodig hebt dan deze drie opties, gebruik dan mijn reisplanner Een onbevooroordeelde gids om de wereld rond te reizen, bekijk mijn reisblog, lees mijn bericht over het vinden van de beste plekken om te wandelen

3. Wat te doen als je maar een paar uur hebt

Er wordt veel gepraat over zakendoen in Amsterdam, maar het kan moeilijk zijn om de beste dingen te vinden om te doen. Een ding dat je moet doen is een bezoek brengen aan het Anne Frank Huis. Het is niet alleen een museum – het is een belangrijke demonstratie van de vernietiging en het lijden van de Holocaust. Het museum zelf is prachtig, maar het leukste is om door het terrein te lopen om te zien hoe Anne ging van denken dat ze veilig was, haar ontbijt op bed at, tot maandenlang onderduiken. Hoewel dit een emotionele ervaring zou moeten zijn (zoals de meeste mensen die een naaste hebben verloren waarschijnlijk zullen vertellen), is een ander geweldig ding om te doen een bezoek aan De Wallen en het stadscentrum, die zeer oude delen van Amsterdam zijn. Maak vooral een wandeling door de wal rond wat ooit de stadsmuren waren. Het is een fascinerende wandeling met veel bochten en bochten, dus je zou zelfs kunnen verdwalen!

4. Wat te doen als je een hele dag of langer hebt

Veel mensen genieten van Amsterdam en gaan erheen om niets te doen. Het is een goed idee om een paar dagen in Amsterdam door te brengen, en als je niets doet, kun je beginnen met de dingen die je zou moeten doen als je daarheen gaat. Welke? Er zijn er veel, maar hier zijn er enkele: • Bezoek het Rijksmuseum (ik weet niet zeker of dit echt een museum is, maar het is zeker de moeite van het bekijken waard. Zo niet, dan is het waarschijnlijk niet de moeite waard) • Winkelen in de oude stad • Ga Nederlands • Bezoek een van de vele coffeeshops • Loop rond de grachten en de Jordaan Als je een uitgebreide lijst wilt, raad ik The Best 10 Things to Do in Amsterdam aan. Dit somt enkele ervaringen op die we vooraf hadden; als je net als ik je eigen lijst wilt samenstellen, zou dat ook fantastisch zijn. Zorg ervoor dat u plaatsen noemt die hier niet worden vermeld, anders heeft het geen zin om erop te wachten.

Liever naar een rustigere plaats in Nederland? Misschien is Drenthe dan iets voor jou!